Floreren door Focus Intensief

Weekend om op verhaal te komen en weer geïnspireerd en met focus verder te kunnen


Je bent al een tijdje ondernemer en soms slaat de twijfel toe en vraag je je af waar je het allemaal voor doet. Is dit het nou?

Nu met de hele toestand rond Covid-19 weet je het ook even niet meer. Moet je je bedrijf omgooien? Wat draag je eigenlijk bij? Zou je meer moeten en kunnen doen?

Je voelt je regelmatig overweldigd en in je hoofd loopt alles door elkaar. Regelmatig kom je tot niets. De to-do's stapelen zich op, maar je betrapt jezelf er op dat je liever iets anders doet.

Tijd voor een reset. Even stilstaan bij wat je nou eigenlijk aan het doen bent.

Als ondernemer kom je daar niet zo makkelijk aan toe. Er is altijd genoeg te doen. Daarom is het goed om zo nu en dan even weg te gaan en tijd voor jezelf te nemen. Daarom is er dit weekend.

Zodat je daarna weer precies weet waarvoor je het doet en met energie en ontspanning verder kunt met je bedrijf. Dat is Floreren door Focus.
Je bent geen ondernemer geworden om alleen maar keihard te werken en steeds maar door te rennen. Je wilt iets bijdragen met je bedrijf.

De laatste tijd is dat volledig uit het zicht geraakt. Hard werken doe je nog steeds wel, maar de energie lijkt er uit. Je merkt dat ook aan je klanten: die mopperen of ze komen helemaal niet meer naar je toe. En anders ben jij wel degene die moppert.

Soms droom je ervan om alles om te gooien. Of om onder te duiken en de boel de boel te laten.

Waarom niet? Het kan. En het is zelfs nodig. Anders brand je jezelf helemaal op.

Tijd om stil te staan bij wat je werkelijk wilt en hoe je ontspannen en met inspiratie verder kunt.

Weten wat je wilt en werkelijk tot bloei komen, daarvoor heb je tijd nodig. Tijd die je net niet hebt, in de hectiek van alledag.

Tijdens Floreren met Focus Intensief gaan we een lang weekend aan de slag in het mooie Groningen, waar de horizon altijd breder lijkt. En dat leidt als vanzelf tot meer ruimte in je hoofd, waardoor je ruimer gaat denken en nieuwe mogelijkheden gaat zien.

Yvonne’s ervaring
Ik nam in 2017 voor het eerst een paar dagen om uit te waaien. Ik hoefde heerlijk niets van mezelf. Ik wandelde, sliep, schreef en zat heerlijk op het terras. Ik ontdekte weer wat ik nog meer wilde.

Eén van de dingen die ik opschreef was dat ik in elk geval nog een boek wilde publiceren. Dat was in juli. En in november vroeg mijn uitgever mij om een boek. Dat werd How to be organized, dat in februari 2018 uitkwam.

Door de wens concreet te maken en daarna los te laten, kwam dit boek zonder moeite tot stand. Het was er ‘opeens’. Zo voelde het, maar het was natuurlijk gewoon het resultaat van dat weekend, waar het idee voor dat boek zich stevig in mijn onderbewuste had genesteld.

Dat uitwaaien deed ik op Woldstee, de Bed & Breakfast van Saskia in 't Veld. Omdat dit zo'n fijne locatie is en de horizon er altijd ruimer lijkt, ga je vanzelf ruimer denken. Daarom organiseer ik dit weekend nu samen met Saskia van Woldstee.

Wat je krijgt bij Floreren door Focus Intensief

Voorbereiding: waarden en drijfveren
Wat drijft jou? Waar word je blij van? Waar kom je je bed voor uit? Hoe wil je je voelen? Zomaar een paar vragen om bij stil te staan om te bepalen wat je drijfveren zijn. Dat is de basis voor al je keuzes en doelen. En ook voor je motivatie en je energie.

Het weekend op Woldstee
Het weekend start op vrijdagmiddag en eindigt zondagmiddag.
In die tijd zijn er vijf workshops en is er meer dan voldoende tijd voor reflectie.

Het programma voor het weekend ziet er zo uit:

Vrijdagmiddag start:
Kennismaking met elkaar en aandacht voor de uitkomsten van je voorbereiding

Vrijdagmiddag vervolg en begin vrijdagavond:
Workshop 1: Verliefd op je doelen
Je kunt pas met focus werken als je doelen glashelder zijn. En je blijft alleen gemotiveerd als die doelen passen bij wie je bent, als je doelen je motiveren. Eigenlijk moet je een beetje verliefd zijn op je doelen.

Zaterdagochtend
Workshop 2: Helemaal jezelf met focus en aandacht

Veel dingen zijn leuk om te doen, maar als je weet wat je geweldig vindt, dan kun je afleiding buiten de deur houden, grenzen stellen en nee zeggen tegen wat niet past.

Zaterdagmiddag start
Workshop 3: Van uitstelgedrag naar beginnen

Hoe gemotiveerd je ook bent, er zullen altijd momenten zijn dat beginnen lastig is. Soms is het gewoon te verleidelijk om nu iets leuks te doen. Daarom is het ook belangrijk om daar voldoende tijd voor te maken, zodat je aan de slag kunt als dat nodig is.

Zaterdagmiddag vervolg
Lekker ontspannen

Je hebt ook tijd nodig om alle informatie te verwerken. Daarom is er tijd voor ontspanning. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing.

Zondagochtend
Workshop 4: Van perfectionisme naar goed genoeg

Heb je veel onafgemaakte projecten? Vind je het moeilijk om deadlines te halen? Laat je je uit het veld slaan door kritiek? Dan speelt perfectionisme een rol. Ga voor goed genoeg en alles wordt makkelijker en, gek genoeg, ook beter.

Zondagmiddag
Workshop 5: Van chaos naar structuur

Je hebt nu alle ingrediënten om met focus te werken. Tijd om de puzzelstukjes samen te voegen tot jouw eigen systeem en om je focusplan te maken. Klinkt ernstig, maar die wordt een leuk en creatief slot van het weekend.


Follow-up: 3 maanden begeleiding
Een plan werkt pas als je in actie komt. Daarom houden we na het weekend nog drie maanden contact, zodat je focus een gewoonte kan worden.

Floreren door Focus Intensief is een heerlijk weekend voor jou alleen. Daarom heb je een eigen kamer in Bed & Breakfast Woldstee en zijn we met een kleine groep van 4 ondernemers.

Je krijgt dus veel individuele aandacht, zodat je echt met een mooi, nieuw plan vertrekt.

Praktische informatie:

Wanneer: data nog te bepalen
Waar: Bed & Breakfast Woldstee
Hoeveel: € 1.497,-
Dit is inclusief 2 overnachtingen, met een kamer voor jezelf, maaltijden, koffie, thee, water en lekkers.

Betalen in termijnen is mogelijk.

Vanwege de onzekerheid rondom de Covid-19 maatregelen is Floreren door Focus Intensief momenteel nog niet gepland. Spreekt het je aan? Vraag dan een Focusgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.